Ziekenhuizen Isala ‘in control’ met waterbeheer van C-mark

Geplaatst op maandag 11 juli 2016

Het op peil houden van de waterkwaliteit in een groot ziekenhuis: van watermeter tot afvoer. Wat komt daar allemaal bij kijken? Robert Lok, een van de medewerkers van de afdeling gebouwbeheer bij de ziekenhuizen van Isala in Zwolle: “Het gaat niet alleen om legionellapreventie en drinkwater; wat we ook zorgvuldig bewaken is de kwaliteit van proceswater, dat bijvoorbeeld gebruikt wordt bij dialyse of endoscopie. We doen er achter de schermen alles aan om patiënten, bezoekers en medewerkers in het ziekenhuis schoon water te bieden.” Isala slaagt daar uitstekend in met een integraal digitaal waterbeheersysteem. De ziekenhuisgroep loopt daarmee voorop in het monitoren van haar waterkwaliteit. Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Waterkwaliteit beheren: een uitdaging

Het beheren van de waterkwaliteit is één van de taken van de afdeling gebouwbeheer. En dat is een hele uitdaging, want het Isala is met 100.000m² een groot topklinisch ziekenhuis, dat bestaat uit 5 gebouwen alleen al in Zwolle. Daarnaast zijn er ziekenhuizen in Kampen, Heerde, Meppel en Steenwijk. Bovendien vinden er veel verbouwingen plaats, met gevolgen voor de wateraansluitingen.

Van papier naar digitaal

Sinds 2015 werkt Isala met het digitale waterbeheersysteem van C-mark. Lok: “Voor waterveiligheid is continue risico-analyse en bijstelling nodig. Daar zijn de standaard-facilitaire systemen niet op ingericht. Bovendien biedt het systeem van C-mark ruimte aan specifieke ziekenhuistaken. Het digitale beheersysteem geeft mij een gerust gevoel. Ik ben trots op hoe wij de waterkwaliteit monitoren door middel van deze software! Door het systeem heb ik op elk moment een helicopterview van hoe het gesteld is met de waterveiligheid en de legionellapreventie voor alle Isala-gebouwen.”

Lees het volledige artikel over digitaal waterbeheer in de Isala…

Terug naar overzicht

Digitaal waterbeheer Isala

 "Robert Lok, afdeling gebouwbeheer Isala"

 

Wilt u meer informatie? Klik op de blauwe button.

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan