Wat is legionella?

Legionella Pneumophila is een bacterie die de veteranenziekte of legionellagriep veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie inademen. Dit kan via waterdruppels, die ontstaan bij bijvoorbeeld een douche of sproei-installatie. Ziekteverschijnselen variëren van een lichte griep tot een longontsteking. Voor mensen met een lage weerstand  kunnen de gevolgen van de ziekte dodelijk zijn.

Prioritaire instelling

Bedrijven waarbij het risico op een legionellabesmetting hoog is, zijn prioritaire instellingen. U kunt hierbij denken aan zorginstellingen, zwembaden, recreatiebedrijven (hotels, vakantieparken, campings, groepsaccommodaties etc.), instellingen met celfunctie, jachthavens, truckstops en benzinestations. Welke bedrijven als prioritair worden beschouwd is vastgesteld in Hoofdstuk 4 Legionellapreventie, artikel 35 van het Drinkwaterbesluit. 

Bron video: Inspectie Leefomgeving en Transport (https://www.ilent.nl/onderwerpen/legionella/toezicht-legionella)

undefined 

Klik hieronder voor de informatieve film over de Stichting Veteranenziekte en legionellose

Link naar Regeling legionellapreventie in drinkwater en warm tapwater:

Legionellapreventie
  • Wilt u ondersteuning bij totale legionellabeheer? Of wilt u de verplichte taken uit het beheersplan uitbesteden? Kijk dan eens welke mogelijkheden C-mark u te bieden heeft.
Lees verder
Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan