Legionellapreventie

Legionellapreventie bij collectieve watervoorzieningen 

Als eigenaar van een collectieve watervoorziening bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water dat u aan derden beschikbaar stelt. Dit houdt onder andere in dat het water geen legionella mag bevatten. In het Drinkwaterbesluit staat dat de zogenaamde prioritaire instellingen moeten beschikken over een actueel legionella beheersplan en dat er ieder halfjaar een bemonstering en analyse op legionella moet plaatsvinden. De naleving van deze wetgeving wordt gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T). Ook voor bedrijven met zorgplicht kan het van belang zijn om aan legionellabeheer te doen en periodiek monsters te laten nemen en analyseren om legionella preventief te voorkomen.

C-mark ontzorgt: van legionellapreventie tot legionellabehandeling

De experts van C-mark nemen de uitvoering van het Drinkwaterbesluit graag van u over. Als BRL 6010 gecertificeerd bedrijf begeleiden we u bij legionellapreventie. We voeren onderzoek uit om het risico op legionellabesmetting in uw drinkwaterinstallatie te minimaliseren. 

Legionellapreventie met een beheerovereenkomst 

Kiest u voor een legionalla beheerovereenkomst, dan voldoet u op elk moment aan alle wettelijke vereisten. U heeft een beter inzicht in het functioneren van uw installatie en een scherper inzicht in de risicofactoren. En bij een eventuele legionella besmetting staan wij voor u klaar met een gedegen legionella behandeling. Onze ervaren adviseurs kunnen bij calamiteiten de regie op zich nemen. Een hele zorg minder. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op of doe online een advies aanvraag.

Actueel

13 januari 2020

Wij zijn per direct op zoek naar:

6 nieuwe collega's (in Deventer en door heel Nederland) in diverse functie's. Wie komt ons team versterken?

Lees verder

 undefined

Prioritaire instellingen:

  • Ziekenhuizen en zorginstellingen
  • Zwem- en badgelegenheden
  • Verblijfsaccommodaties
  • Kampeerterreinen
  • Jachthavens
  • Leidingwaterinstallaties op evenementen
  • Asielzoekerscentra
  • Penitentiaire instellingen
  • Truckstations met douchegelegenheid

 

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan