Drinkwater bemonstering

Water dat gebruikt wordt om te drinken, mag niet teveel schadelijke stoffen of micro-organismen bevatten. Ook hier heeft u met wetgeving te maken. Het water moet in een aantal situaties periodiek bemonsterd en geanalyseerd worden.

Water dat onthard wordt

Als u drinkwater dat (in eigen beheer) een ontharding of een behandeling ondergaat ter beschikking stelt aan derden, bent u verplicht jaarlijks te controleren of de waterkwaliteit in orde is. Ook in vele andere situaties kan het nuttig of zelfs verplicht zijn het water periodiek te laten controleren. Wilt u meer informatie hierover? Lees dan onderstaande folder:

Voert u (drink)water controles uit?

Heeft u een drinkwaterreservoir in uw installatie geïnstalleerd, dan bent u verplicht om minimaal 1 keer per jaar het water te laten controleren op koloniegetal 22 °C, coli 37, E-coli en aeromonas. 

Gebruikt u bronwater als drinkwater voor derden? Dan moet het water maandelijks onderzocht worden. Hiervoor heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) een onderzoeksprogramma opgesteld dat over meerdere jaren is uitgespreid. C-mark is één van de weinige bedrijven die dit schema op de juiste wijze voor u kan interpreteren en uitvoeren.

Wij hebben voor vrijwel alle toepassingen van het water analysepakketten samengesteld en kunnen na analyse aangeven of het water geschikt is voor de bepaalde toepassing. Zo bent u altijd verzekerd van veilig drinkwater. Neem vrijblijvend contact op met C-mark. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan