Keerklepcontrole

Apparaten die zijn aangesloten op de collectieve drinkwaterinstallatie, zoals bijvoorbeeld koffieautomaten, wasmachines, gevelkranen en brandslanghaspels, dienen te zijn voorzien van een terugstroombeveiliging (een keerklep). Deze zorgt ervoor dat het drinkwater maar één richting op kan stromen, ook wanneer de druk op het waterleidingnet weg valt. Zo voorkomt men dat er mogelijk besmet of verontreinigd water terug kan stromen in de (hoofd)waterleiding.

Voert u jaarlijks controles uit op de terugstroombeveiligingen in uw drinkwaterinstallatie?

Het is dan ook belangrijk dat de keerkleppen in uw installatie goed functioneren. Om deze reden is het in de regelgeving vastgelegd dat controleerbare keerkleppen jaarlijks getest dienen te worden. Het toezicht c.q. de controle op dit beheer van leidingwaterinstallaties berust bij de Drinkwaterbedrijven.

Wat doet C-mark voor u?

Wij begeleiden u door deze jaarlijkse verplichte controle voor u uit te laten voeren. Door samen te werken met gespecialiseerde bedrijven wordt de test op de juiste werking van de keerkleppen voor u op uw locatie snel en effectief uitgevoerd. U ontvangt van onze adviseur een overzichtelijke rapportage per locatie met de resultaten van het onderzoek en de aanbevelingen per keerklep beschreven naar aanleiding van eventueel geconstateerde defecten en gebreken. 

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met C-mark.

 

undefined

  • Controlerapport vanuit C-mark, dus met BRL-6010 certificering
  • Aantoonbaar bewijs middels overzichtelijke rapportage voor de inspecteur van het Drinkwaterbedrijf
Actueel

13 januari 2020

Wij zijn per direct op zoek naar:

6 nieuwe collega's (in Deventer en door heel Nederland) in diverse functie's. Wie komt ons team versterken?

Lees verder
Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan