Sport en recreatie

Sport en Recreatie zorgen er voor dat mensen hun vrije tijd zinvol kunnen besteden. Zo  wordt tevens bijgedragen aan het verhogen van het persoonlijke welbevinden en gezondheid van de mens. Voor de sport- en recreatieondernemer geldt dat hij zijn gasten onbezorgd wil laten genieten van het verblijf op zijn locatie, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de waterkwaliteit. Doorgaans is dat ook het geval, maar toch worden we geconfronteerd met uitzonderingen op deze regel. Al naar gelang de wijze van het gebruik worden er eisen gesteld aan de kwaliteit van het water. Vaak hebben die eisen een wettelijk kader en wordt de eigenaar van de voorziening verantwoordelijk gesteld voor het voldoen aan de waterkwaliteitseisen.

Schoon water tijdens het recreëren

Campings, Vakantieparken, Jachthavens en Groepsaccommodaties behoren tot de prioritaire instellingen (conform ISSO 55.1). Dit betekent dat zij verplicht zijn tot legionellapreventie. Deze instellingen hebben veelal te maken met een onregelmatig gebruik van de douches. Langere verblijftijden van water in combinatie met seizoensgebonden afnamepatronen, kunnen resulteren in nagroei van legionellabacteriën. Ook blijkt steeds vaker dat het in eigen beheer gewonnen en behandeld water niet volledig aan de drinkwaternormen voldoet.

De houders van openbare en semi-openbare zweminrichtingen zoals campings en fitnesscentra zijn verplicht om het zwembadwater maandelijks te laten controleren door een hiervoor geaccrediteerd laboratorium, die bij voorkeur ook advies kan geven bij normafwijkingen.Tevens geldt ook hier de verplichting tot legionellapreventie.

Hoewel sporthallen niet tot de prioritaire instellingen vallen, geldt hier wel de zorgplicht van de eigenaar voor een goede waterkwaliteit. 

Onbezorgd beheer en tevreden gasten

Onze adviseurs hebben naast een ruime ervaring ook specifieke expertise op genoemde gebieden die wij graag met u delen. Deze kennis wordt ook beschikbaar gesteld via onze trainingen. Wij participeren in landelijke netwerkgroepen en hebben  nauwe contacten met de wetgevers. Uw belangen worden dus gewaarborgd.  Kortom wij bieden u een compleet pakket van diensten aan, waarmee u zich altijd verzekert van een veilige drink- en zwemwaterinstallatie en een betrouwbare waterkwaliteit. Neem vrijblijvend contact op met C-mark.

 

 

  • Campings
  • Vakantieparken
  • Jachthavens
  • Groepsaccommodaties
  • Chaletparken
  • Sporthallen
  • Zwembaden
  • Attractieparken
  • Bed en Breakfast
  • Sportverenigingen

 

 

Actueel

25 oktober 2018

C-mark groeit!

Wij zoeken werkvoorbereiders(s), teamleider backoffice, monteur(s) waterveiligheid, accountmanager west NL. Ben of ken jij iemand die…

Lees verder
Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan