Zorginstellingen en ziekenhuizen

Watersystemen in ziekenhuizen, medische centra en in zorginstellingen moeten absoluut betrouwbaar zijn. Iedereen die daar verantwoordelijk voor is zal dat ook nastreven.

Goede waterkwaliteit in het kader van patiëntveiligheid

Het drinkwater is dagelijks aan invloeden onderhevig. Stilstaand water, ongewenste opwarming of foute aansluitingen kunnen bijvoorbeeld leiden tot 'bruin' water, smaakklachten of besmetting van het drinkwaternet. Nagroei van bacteriën in het leidingnet kunnen bijdragen tot gezondheidsrisico's, waarvan de legionellabacterie het meest tot de verbeelding spreekt. Patiënten met een verminderde weerstand zouden als gevolg hiervan mogelijk langer dan noodzakelijk in het ziekenhuis opgenomen moeten blijven. 

Naast drinkwater zijn er tal van andere watersoorten te benoemen in ziekenhuizen en zorgcentra zoals, onthard water, demiwater en bijvoorbeeld water voor verwarming en koeling. Ook hiervan is een periodieke kwaliteitscontrole van belang.

Betrouwbaar water; C-mark levert een bijdrage aan het veilig beheren van de kwaliteit

Voor u hebben wij alle (wettelijke) noodzakelijke controles ten aanzien van de waterkwaliteit in kaart gebracht. Naast de taken die verplicht zijn om de kwaliteit te bewaken is door C-mark een aanvulling gemaakt op betreffende niet wettelijke zaken. Deze extra controles  zijn essentieel  voor het onderhoud en behoud van de installatie en dragen natuurlijk ook bij aan een economisch gunstige bedrijfsvoering. Tijdens een bezoek op locatie neemt onze adviseur alle relevante informatie op en stelt samen met u een onderzoeks- en controle plan op. Aan de hand van dit plan kan een jaarplan worden opgesteld, zodat voor de gehele zorginstelling alle noodzakelijke dan wel wettelijk verplichte onderzoeken en controles worden uitgevoerd. Neem vrijblijvend contact op met C-mark.

 

 

Actueel

13 januari 2020

Wij zijn per direct op zoek naar:

6 nieuwe collega's (in Deventer en door heel Nederland) in diverse functie's. Wie komt ons team versterken?

Lees verder
Totaal beheer
  • Wilt u voor alle watertypen en toepassingen in uw zorginstelling of ziekenhuis het beheer onder één dak? Dat kan!
Lees verder

 undefined

Actueel

11 juli 2016

Ziekenhuizen Isala ‘in control’ met waterbeheer van C-mark

De complete waterstroom in een ziekenhuis monitoren? In de Isala Klinieken gebeurt dat naar volle tevredenheid. Zij maken gebruik van…

Lees verder

 

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan