Gemeenten en overheid

Als gebouwbeheerder van een gemeente of overheidsinstelling heeft u de wettelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid om de diverse gebouwen te beheren. Het is uw taak om de waterkwaliteit van de leidinginstallaties te bewaken. Door de verschillende functies van gebouwen heeft u te maken met diverse technische installaties en wet- en regelgeving. Zo geldt de plicht om voor penitentiaire instellingen, brandweerkazernes, politiebureaus en defensie objecten een risicoanalyse uit te voeren, zonodig een beheersplan op te stellen en periodieke controles op legionella uit te voeren. Aanvullende bacteriologische metingen kunnen nodig zijn om een veilig beheer aantoonbaar te maken.

Veilig (drink)water is een zorgplicht

Niet prioritaire locaties zoals kantoorgebouwen vallen onder de zgn. "zorgplicht". Hierbij wordt de eigenaar van een collectieve installatie verplicht om "deugdelijk" drinkwater ter beschikking te stellen dat geen gevaar oplevert voor de volksgezondheid. De "zorgplicht" kent geen meetverplichting op legionella. Echter om veilig beheer aantoonbaar te maken zijn bacteriologische controles noodzakelijk.

Risico's inzichtelijk hebben en gevaar beperken; C-mark helpt u daarbij

Via een inventarisatie door een C-mark adviseur wordt de status van uw installatie in beeld gebracht. De resultaten worden verwerkt in een beheersdocument waarin alle maatregelen worden beschreven voor een veilig beheer. Wij kunnen u dit logboek ook digitaal aanbieden. U bent hiermee volledig "in control". Het digitale document kan ook worden uitgebreid met andere periodieke controles. Zo heeft u op ieder moment en vanaf elke plek volledig inzicht in het beheer van uw installaties. Neem vrijblijvend contact op met C-mark.

Actueel

13 januari 2020

Wij zijn per direct op zoek naar:

6 nieuwe collega's (in Deventer en door heel Nederland) in diverse functie's. Wie komt ons team versterken?

Lees verder

 undefined

Wet- en regelgeving
  • Wilt u weten welke wet- en regelgeving er van toepassing is op het type gebouw, waarover u het beheer heeft?
Lees verder

 

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan