Hotel en wellness

U wilt als gastheer zo optimaal mogelijk inspelen op de wensen en behoeften van uw gasten, zodat hun verblijf naar wens is. Zaken zoals comfort en hygiëne, maar ook goede kwaliteit van drinkwater zijn basisvoorwaarden voor een aangenaam verblijf en tevreden gasten. Ondanks al uw inspanningen kan het voorkomen dat u onaangenaam verrast wordt door een bacteriologische besmetting van uw drinkwater. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een legionellabesmetting van uw douchewater. Gelukkig is er meestal sprake van een incident en blijven de gevolgen beperkt.

Wat zijn de risico's?

In hotels heeft men doorgaans te maken met een wisselende bezettingsgraad van de kamers. Dit kan leiden tot stilstaand water in delen van het leidingnetwerk. Langere verblijftijden van water in vaak complexe leidingnetwerken en in een relatief warme omgeving, geven vaak aanleiding tot nagroei van bacteriën zoals legionella. Mocht uw hotel zijn uitgerust met een zwembad of als er sprake is van een wellness centrum, dan is het beheersen van de legionellabacterie een extra zware klus. Door de constante hoge omgevingstemperaturen is thermisch beheer hier niet altijd mogelijk en kan er zelfs nagroei optreden van legionellabacteriën in koudwaterleidingen. Daarnaast legt de wetgever u allerlei verplichtingen op ten aanzien van drink- en zwemwaterkwaliteiten en worden deze ook nog eens periodiek gewijzigd. 

Onbezorgd beheer en tevreden gasten

Onze adviseurs hebben naast een ruime ervaring ook specifieke expertise op genoemde gebieden die wij graag met u delen. Deze kennis wordt ook beschikbaar gesteld via onze trainingen. Wij participeren in landelijke netwerkgroepen en hebben  nauwe contacten met de wetgevers. Uw belangen worden dus gewaarborgd.  Kortom wij bieden u een compleet pakket van diensten aan, waarmee u zich altijd verzekert van een veilige drinkwaterinstallatie en een betrouwbare waterkwaliteit. Neem vrijblijvend contact op met C-mark.

Wet- en regelgeving
  • Wilt u weten welke wet-regelgeving er van toepassing is op uw onderneming?
Lees verder

undefined

Actueel

13 januari 2020

Wij zijn per direct op zoek naar:

6 nieuwe collega's (in Deventer en door heel Nederland) in diverse functie's. Wie komt ons team versterken?

Lees verder

 

 

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan