Kennis verhogen? Meld je nu aan voor één van onze cursussen!

Geplaatst op maandag 8 mei 2023

Wij bieden opleidingen, cursussen en seminars over drinkwaterinstallaties, zwemwaterbehandeling, proceswaterinstallaties en legionellapreventie. Onze nieuwe cursusagenda is beschikbaar. We lichten alvast een drietal cursussen verder toe:

1) Cursus zwemwaterkwaliteit - nieuwe zwemwaterwet

‘Op het analysecertificaat staat kaliumpermanganaatverbruik; wat betekent dat precies?’ ‘Hoe kan ik het chloraatgehalte verlagen?’ ‘Mag er bij deze waterkwaliteit nog gezwommen worden?’ De beantwoording van dit soort veelgestelde vragen komt aan bod in deze nieuwe cursus. Na afloop van de cursus weet je wat de nieuwe normen zijn, hoe vaak er gemeten moet worden en heb je meer begrip van de analyseresultaten en hun onderlinge samenhang. Ook kun je de juiste maatregelen nemen bij afwijkingen.

Bereid je alvast voor! Leer de waterrapporten lezen en afwijkingen signaleren, bij het ingaan van de nieuwe zwemwaterwet.

De cursus vindt plaats in Deventer en heeft meerdere startdatums. De cursus duurt 1 ochtend.

2) Basiscursus zwemwaterbehandeling

‘Hoe voer je de dagelijkse metingen uit?’, ‘Welke stappen volg je bij een filterspoeling?’ De beantwoording van dit soort veel voorkomende vragen komt aan bod in de Basiscursus zwemwaterbehandeling. We leren je wat, hoe en waarom je moet (laten) meten en hoe je de juiste maatregelen neemt bij afwijkingen.

De uitvoering van zwemwaterbehandeling, de registratie van het waterverbruik, het reinigen van de overloopgoot, het schoonmaken van injectiepunten, filterspoelen en de controle van de aanzuigbeveiliging, het meet- en regelsysteem en de flowmeting: allemaal aspecten die aan bod komen tijdens deze cursus. Naast een theoretisch gedeelte, is er een praktijkdeel, waarbij we een bezoek brengen aan een zwemwaterbehandelingsinstallatie: een leerzame ervaring!

De cursus vindt plaats in Deventer op donderdag 5 en 12 oktober (2 dagen incl. lunches).

3) Basiscursus drinkwaterinstallaties

‘Hoe voer je een preventieve thermische desinfectie uit?’, ‘Een terugstroombeveiliging; wat is dat en kun je die controleren?’ Dit soort vragen horen wij vaak. De beantwoording komt aan bod in de Basiscursus drinkwaterinstallaties. Na afloop van de cursus heb je meer begrip van de werking van de verschillende onderdelen in een drinkwaterinstallatie. Ook kun je de juiste maatregelen nemen bij afwijkingen. De uitvoering van temperatuurmetingen, de registratie van het verbruik, controle van tappunten en appendages, spoelen van tappunten en de werking van de meest voorkomende terugstroombeveiligingen: dat kent na het volgen van de cursus geen geheimen meer.

De cursus vindt plaats in Deventer op woensdag 4 oktober en duurt 1 ochtend.

Vergroot je kennis en schrijf je in!

Bekijk de complete cursusagenda hier: 

Meld je snel aan, want vol is vol. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaande link.

 


Deel dit bericht: twitter linkedin googleplus facebook email

Terug naar overzicht