Nieuwe zwemwaterwet: 1 januari 2023

Geplaatst op maandag 28 februari 2022

Zie wijziging per 14-10-2022. Invoeringsdatum uitgesteld naar 1 juli 2023 *

Minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) informeert de Eerste en Tweede Kamer over de nieuwe datum voor inwerkingtreding van de Omgevingswet: 1 juli 2023 *.

De inwerkingtreding van de Omgevingswet is een belangrijk startmoment. Vanaf dan wordt de wet in de praktijk toegepast. De datum van 1 juli 2023 * biedt alle betrokken partijen duidelijkheid en bovenal meer zekerheid om goed te kunnen oefenen met het nieuwe systeem en de nieuwe manier van werken. 

Wat doet Eurofins C-mark?

Omdat de invoering van de Omgevingswet en daarmee de gevolgen van de wijzigingen in de zwemwaterwetgeving ook voor de diensten van C-mark ingrijpend zijn, gaan wij onverminderd door met de voorbereidingen om de overgang voor onze klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Niet verslappen

Elk zwembad is uniek en daarmee zijn ook de effecten voor de zwembaden verschillend. Een deel van onze zwembaden toetst daarom nu alvast op basis van de nieuwe parameters en onze klanten kunnen een beheersovereenkomst onderzoek & advies (BOA) afsluiten. Een BOA is een ontzorgingsconcept waarbinnen alle analyseresultaten mede beoordeeld worden door een van onze adviseurs en denken we voortdurend mee over de stappen die gezet moeten worden of beoordelen we of eerder genomen maatregelen ook het gewenste effect hebben. Ook bieden we trainingen, cursussen en webinars aan en brengen we periodiek nieuwsbrieven uit. Allen met het doel onze klanten te informeren over en te ondersteunen bij de gevolgen van de invoering van de Omgevingswet en dus de nieuwe zwemwaterwetgeving.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wat de Omgevingswet en daarmee de nieuwe zwemwaterwet voor u gaat betekenen? Kijk dan op de volgende webpagina: Nieuwe zwemwaterwet

Wilt u eens persoonlijk van gedachten wisselen met een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op door hier te klikken:

Op de hoogte blijven? Hou dan onze website in de gaten en volg ons op de sociale-media kanalen.  Ook via onze nieuwsbrief delen we diverse kennisartikelen, abonneer hier op onze nieuwsbrief.

Bronvermeldingen:

* De nieuwe Zwemwaterwet gaat in per 1 juli 2023, zie berichtgeving dd 14-10-2022: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/omgevingswet/nieuws/2022/10/14/invoering-van-de-omgevingswet-naar-1-juli-2023


Deel dit bericht: twitter linkedin googleplus facebook email

Terug naar overzicht