Nieuwe streefdatum Omgevingswet en daarmee nieuwe Zwemwaterwet

Geplaatst op maandag 30 januari 2023

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening denkt dat het verstandiger is om de Omgevingswet - en daarmee de nieuwe Zwemwaterwet - pas in januari 2024 in te laten gaan.

Gemeenten en het bedrijfsleven hebben dan nog genoeg tijd voor de voorbereiding van deze ingrijpende wet, zo laat hij in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer weten.

Wat betekent dit voor u als zwembadhouder?

De Eerste en Tweede Kamer moeten nog groen licht geven op de nieuw voorgestelde datum. Zodra de voorgestelde nieuwe ingangsdatum definitief is zullen wij dat direct via een nieuwsbericht op onze website en via de sociale-mediakanalen kenbaar maken.

Wat kunt u doen?

Alleen de ingangsdatum van de Omgevingswet en daarmee de nieuwe Zwemwaterwet zal wijzigen. De richtlijnen en kwaliteitseisen ten aanzien van de nieuwe Zwemwaterwet zullen op inhoud niet veranderen. U kunt dus, net zoals wij, doorgaan met alle voorbereidingen.

Lees daarvoor onze tips in volgend artikel uit onze nieuwsbrief: https://www.c-mark.nl/nieuws/artikelen-nieuwsbrief/de-nieuwe-zwemwaterwet-hier-kunt-u-als-technisch-medewerker-n%C3%BA-al-mee-aan-de-slag/

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wat de nieuwe Zwemwaterwet voor u gaat betekenen? Wilt u alvast starten met een pilot? Neem dan contact met ons op via c-mark@ftbnl.eurofins.com of 088-831 05 00, of klik op:

Bronvermeldingen:

Link naar berichtgeving Rijksoverheid dd. 26-01-2023:


Deel dit bericht: twitter linkedin googleplus facebook email

Terug naar overzicht