Extra controles IL&T van campings

Geplaatst op donderdag 20 april 2017

In haar nieuwsbericht van 19 april heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) aangekondigd de controle op legionellapreventie bij campings te verhogen. Exploitanten en eigenaren van campings kunnen een brief verwachten met het verzoek een vragenlijst in te vullen. Aan de hand van de uitkomst van deze vragenlijst zal de Inspectie bepalen welke campings een bedrijfsinspectie krijgen.   

Bron: https://www.ilent.nl/actueel/new-component4192017-45014-pm.aspx

Voldoet u aan wet- en regelgeving?

Als eigenaar van een camping bent u verplicht om een risicoanalyse op te laten stellen, die inzicht geeft in de risico’s in de drinkwaterinstallatie op de groei van legionella. Op basis daarvan moet er een beheersplan opgesteld zijn, met daarin beschreven de wekelijkse, maandelijkse en halfjaarlijkse beheersmaatregelen. Daarbij hoort bijvoorbeeld het nemen van watermonsters, het meten van de temperatuur, het spoelen van de leidingen en het controleren van uw keerkleppen.

Aantoonbaar beheer

Bij een inspectie zal niet alleen de actualiteit van uw beheersplan beoordeeld worden maar zal ook gekeken worden of u het voorgeschreven beheer kunt aantonen. Dit dient u aantoonbaar te maken door bijvoorbeeld de monstername resultaten van uw laboratorium te laten zien en de rapportage van uw keerklepcontrole. Verder zal gekeken worden naar logboeken waarin u acties als spoelen en temperaturen registreert.

Heeft u een (up to date) beheersplan? Is monstername uitgevoerd en/of geregeld? Worden beheerstaken opgevolgd?

Dan hoeft u zich geen zorgen te maken en kunnen uw gasten met een gerust gevoel gebruik maken van uw faciliteiten.

Twijfelt u of alles juist is geregeld of heeft u vragen met betrekking tot legionellaveiligheid op uw camping? Neem dan contact op met C-mark via tel.nr. 088- 831 05 00 of via water@c-mark.nl. Wij helpen u graag verder!

Wilt u permanent verzekerd zijn dat uw legionellapreventie voldoet? Vraag dan ook naar onze mogelijkheden dit te ondersteunen middels digitaal beheer. Uw beheersplan en logboek zijn dan te allen tijde en vanaf elke plaats met internettoegang te raadplegen. En u heeft alle documenten, benodigd bij een bezoek van uw inspecteur, op één centrale plek en altijd binnen handbereik.

Terug naar overzicht
Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan