Derde deel herziene Waterwerkbladen door KIWA gepubliceerd

Geplaatst op dinsdag 10 april 2018

In 2015 is de NEN 1006, “Algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties” geactualiseerd en gepubliceerd. Drinkwaterinstallaties moeten conform het Bouw- en Drinkwaterbesluit voldoen aan de NEN 1006.

Wanneer en voor wie belangrijk?

De norm en Waterwerkbladen zijn een belangrijke informatiebron bij ontwerp, aanleg, ingebruikstelling en beheer van drinkwaterinstallaties in gebouwen. De bepalingen en richtlijnen zijn bedoeld voor architecten, installateurs, gebouweigenaren, toezichthouders en controleurs en gelden voor woninginstallaties, collectieve installaties en overige installaties die niet als woninginstallatie of collectieve installatie wordt aangemerkt.

Drinkwaterinstallaties

De standaard voorwaarden waaraan drinkwaterinstallaties moeten voldoen evenals de praktijk-uitwerking van de verschillende artikelen staan beschreven in de Waterwerkbladen. Met het actualiseren van de NEN 1006 in 2015 is nu ruim 90% van alle Waterwerkbladen herzien en te downloaden via de website https://www.infodwi.nl/waterwerkbladen. Het derde en daarmee het meest recent herziene deel van de Waterwerkbladen herken je aan de versie datum 'jan, feb en mrt 2018'. De nog resterende Waterwerkbladen (in de 4.4- en 4.5-serie) worden in de eerste helft van 2018 ter kritiek op de website van infodwi gepubliceerd.

Uitgelichte Waterwerkbladen uit het derde deel

Er zijn met dit derde deel tweeëntwintig Waterwerkbladen herzien. Wij willen met name wijzen op de herziene versies WB 1.4 i Hygiënisch werken en WB 1.4 i-c  Checklist hygiënisch werken. Klik hieronder om te openen. Heeft u vragen? Onze experts geven graag een toelichting. 

Wilt u meer weten over de nieuwe Waterwerkbladen, of wilt u meer informatie over wat C-mark voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Bel 088-831 05 00 of klik op de blauwe contactbutton.

Legionellapreventie
  • Risicoanalye
  • Beheersplan
  • Monstername & analyse
Lees verder
Terug naar overzicht

undefined

undefined

C-mark | Waternieuws
  • Lees onze laatste nieuwsbrief
Lees verder
Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan