Voedselveiligheid

Diensten voor voedselveiligheid

Als onderzoeks- en adviesbureau ken je ons waarschijnlijk als aanspreekpunt voor waterveiligheid. Maar naast veilig water, wil je ook kunnen vertrouwen op voedselveiligheid op plekken waar voedsel wordt bereid. Heeft je bedrijf een horecaplek op locatie, waar een medewerker of chefkok voedsel bereidt? Denk aan keukens in ziekenhuizen en verzorgingshuizen, supermarkten, restaurants in hotels, recreatieparken en zwemgelegenheden, maar ook locaties met alleen een cafetariapunt of een ijsmachine. Wij zorgen ervoor dat jouw gasten kunnen vertrouwen op veilig voedsel.

Eén aanspreekpunt voor water- én voedselveiligheid

Bij Eurofins kun je terecht voor water- én voedselveiligheid. C-mark werkt namelijk samen met Bureau de Wit, ons zusterbedrijf dat ook onder Eurofins valt. Daardoor kunnen we bij Eurofins de monstername van drink-, zwem- of proceswater combineren met een voedselveiligheidsinspectie. Als je ons inschakelt, regelen wij de rest: van de monstername-planning tot trainingen voor je personeel.

Dankzij onze ondersteuning bij voedselveiligheid ga je de NVWA-audit met een zekerder gevoel in. Door een onafhankelijke partij als Eurofins Bureau de Wit te laten auditen, ben je goed voorbereid. Ook helpen we je om na de audit waar nodig verbeteringen door te voeren.

Samen zorgen we voor goede hygiëne in de keuken

Wij helpen je graag om de hygiënecode verantwoord toe te passen. Zo kun je hygiënisch werken met levensmiddelen. Dat is voor jou een hele zorg minder. Onze adviseurs vertellen je meer over alle wettelijke eisen en zorgen dat je hieraan voldoet. Ook geven zij vakkundig advies en kunnen ze helpen bij het beheer en de registratie. Alles met de kwaliteit die je gewend bent van Bureau de Wit: dé nummer 1 in voedselveiligheidsdiensten in de Nederlandse horeca.

 

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Op het gebied van voedselveiligheid kun je bij ons terecht voor onder andere:

Voedselveiligheidsinspecties inclusief advies. Bij goede resultaten kun je het Keurmerk Voedselveiligheid krijgen. Daarmee kom je onder verminderd toezicht bij de NVWA te staan.
We bieden consultancy voor bijvoorbeeld de invoering of het onderhoud van een kwaliteitssysteem. Ook zijn we er voor vragen over allergenenbeheer, etikettering of houdbaarheidsverlenging van zelfbereide producten.
We geven klassikale trainingen en e-learnings over voedselveiligheid en allergenenbeheer.
We kunnen monsters nemen om te checken of jullie de processen juist uitvoeren.
Is er mogelijk sprake van een voedselvergiftiging? Dan kunnen wij dit voor je onderzoeken en helpen om maatregelen te treffen.
Ook bieden we hulpmiddelen om de registratieplicht te verlichten. Zo hebben we een HACCP-app, waarmee je overzicht houdt over alles rondom HACCP in één handige app.

Interesse? Neem contact op

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor advies of ondersteuning bij voedselveiligheid? Neem contact met ons op. Dan hoor je zo snel mogelijk van ons.