"C-mark is mijn rechterhand aan het worden"

Geplaatst op dinsdag 20 maart 2018

Arie Boerman werkt al 18 jaar op de vastgoedafdeling  bij Woningstichting SWZ, een middelgrote woningcorporatie in Zwolle. Hij startte er als opzichter en groeide al snel door naar projectleider. Als projectleider vastgoed is Boerman sinds 3 jaar bezig grip te houden op het contractbeheer. Hem maak je niets wijs. Boerman screent met één blik feilloos wat aanbieders in hun mars hebben. Het gaat om contracten op het gebied van brandveiligheid, liften, schoonmaak, onderhoud van CV-installaties, groenvoorziening en dakveiligheid van ruim 7.500 woningen.  Daarnaast heeft hij 19 gebouwen onder zijn hoede, waarin huurders zorg verlenen. In deze 19 zogeheten ‘prioritaire gebouwen’ gelden andere wetten en verdienen waterveiligheid en legionellapreventie nog meer aandacht. Hoe is dat geregeld bij SWZ?

“Veiligheid van bezoekers en cliënten borgen, dat staat voorop”, vertelt Boerman. “SWZ is verantwoordelijk voor de drinkwaterinstallaties, de watermonsters en de keerklepcontroles. De huurders zijn verantwoordelijk voor het beheer van de drinkwaterinstallatie, het spoelen van de kranen en het temperaturen.” Boerman: “Omdat we niet alle kennis in huis hadden en niet altijd personeel ‘op de plank hadden liggen’, zochten we een partij die de regierol van ons kon overnemen. Een partij die op locatie en bij calamiteiten het aanspreekpunt is, die expertise heeft en ook coaching kan doen bij SWZ-medewerkers en onze huurders. Ons doel: een hogere waterveiligheid, een verhoogde drinkwaterkwaliteit én kostenbeheersing.”

Outsourcing, kwaliteitsverhoging én kostenbesparing

Dat klinkt voor velen als een tegenstelling. Voor Boerman niet: “Als we op een locatie last hebben van een calamiteit, dan is dat herstel kostbaar. Ik besteed dat geld liever aan het preventief monitoren en coachen, dan aan het oplossen van problemen.” SWZ komt in 2015 uit bij C-mark, middels een aanbesteding.  Sindsdien werken SWZ en C-mark samen middels een regie-contract. Inmiddels zijn zij bijna drie jaar verder. Hoe bevalt de samenwerking? Boerman: “C-mark is een betrouwbare partner, dat voorop. Je volgt elkaar een langere termijn en daardoor ontstaat een betere samenwerking. We zijn voornemens om het contract te verlengen en ook in de toekomst samen te blijven werken. Als ik onze samenwerking een rapportcijfer zou moeten geven, dan werd het een 8.”

Lees het volledige artikel over waterveiligheid bij woningstichting SWZ ...

Terug naar overzicht

"Arie Boerman, projectleider vastgoed bij SWZ"

 

Wilt u meer informatie? Klik op de blauwe button.

C-mark | Waternieuws
  • Lees onze laatste nieuwsbrief
Lees verder

 

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan