C-mark: nu ook het loket voor uw voedselveiligheid

C-mark staat als onderzoeks- en adviesbureau al jarenlang bekend als hét adres voor waterveiligheid en waterkwaliteit. Vanaf nu kunt u ook bij ons terecht als u een loket zoekt voor uw vragen en ondersteuning op het gebied van voedselveiligheid. “Dat lijkt verrassend, maar eigenlijk is het best een logische stap”, vertelt Michel Meijer, directeur van C-mark. C-mark schakelt hiervoor de experts in van Bureau de Wit, - net als C-mark - een dochterbedrijf van Eurofins Food, Feed & Water. Hoe zit dit precies? In dit artikel leest u welke voordelen deze stap u kan opleveren en wat we precies te bieden hebben.

Waarom is de stap naar voedselveiligheid voor C-mark eigenlijk best logisch? Michel Meijer legt het uit: “Veel van onze klanten hebben een horecapunt op locatie, waar een medewerker of chefkok voedsel bereidt. Denk aan keukens in ziekenhuizen en verzorgingshuizen, of restaurants in hotels, recreatieparken en zwemgelegenheden. Maar denk ook aan locaties met alleen een cafetariapunt of een ijsmachine. Daar waar voedsel wordt bereid, is het belangrijk de hygiëne te borgen.” Net als bij legionellapreventie of het bewaken van de zwemwaterkwaliteit, is dat niet vrijblijvend. Meijer: “Onze klanten moeten voldoen aan hun eigen branche-specifieke hygiënecode. Net als bij waterveiligheid, zijn onze klanten dan op zoek naar advies en hulp bij de uitvoering. Ik vind het een uitdaging om na te denken over hoe we onze klanten maximaal kunnen ontzorgen, in waterkwaliteit én voedselkwaliteit. Ik heb me daarom afgevraagd wat er voor nodig zou zijn om dat te kunnen aanbieden. En de oplossing om hier invulling aan te geven lag dichtbij.”

Eurofins: voedselveiligheid

C-mark is een dochteronderneming van Eurofins Food, Feed & Water. Eurofins telt 680 medewerkers en 12 kenniscentra & laboratoria, waarvan C-mark er een is op het gebied van waterveiligheid. Ons moederbedrijf levert onder andere een belangrijke bijdrage aan de borging van voedselveiligheid. Niet alleen voor levensmiddelenfabrikanten en retailers, maar ook voor horeca-ondernemers die voedsel bereiden. Kenniscentrum Bureau de Wit, expert op dit gebied, maakt sinds 2016 deel uit van Eurofins.

2 bedrijven, 1 loket

In de afgelopen jaren is de samenwerking tussen C-mark en Bureau de Wit steeds verder geïntensiveerd. “Het begon allemaal met het over en weer inzetten van monsternemers of laboratorium-capaciteit in drukke tijden. Inmiddels zoeken we vergaande samenwerking en vindt er op diverse vlakken kennisdeling plaats. Ik ben blij dat we kunnen rekenen op de inzet van experts van Bureau de Wit om de klanten van C-mark volledig te bedienen op het gebied van voedselveiligheid. Bureau de Wit is dé nummer 1 in voedselveiligheidsdiensten in de horeca in Nederland. Door deze uitbreiding van onze samenwerking, krijgt onze klant van ons een analyserapport en voedselveiligheidsadvies van Bureau de Wit en dus in Bureau-de-Wit-kwaliteit. Eigenlijk kunnen we het vergelijken met bol.com: meerdere aanbieders, één shop”, vertelt Meijer met een glimlach. “C-mark bundelt diensten van twee bedrijven in één loket.”

Gecombineerde monstername, één hulplijn en een zekerder gevoel

Klanten van C-mark hebben zo één loket voor water- en voedselveiligheid. En dat heeft voordelen. Meijer: “Waar mogelijk, kunnen we de monstername van drink-, zwem- of proceswater combineren met een voedselveiligheidsinspectie. U heeft nu ook één eerstelijns hulplijn voor uw water- en voedselveiligheid. Als u ons daarvoor inschakelt, regelen wij de rest: van de monstername-planning tot de training van personeel.  Doordat we u ook op voedselveiligheidsgebied ondersteunen, gaat u met een zekerder gevoel een NVWA-audit tegemoet. Door een onafhankelijke partij als Bureau de Wit te laten auditen, bent u voorbereid en kunt u waar nodig verbeteringen doorvoeren.”

Diensten in voedselveiligheid

Het is dus belangrijk om zelf preventieve maatregelen te nemen en de voedselveiligheid te garanderen. Niet alleen voor een NVWA-audit; uw gasten vertrouwen er ook op dat u veilig voedsel levert. Goed nieuws: wij zijn u graag van dienst in het verantwoord toepassen van de hygiënecode, waarin staat beschreven hoe bedrijven hygiënisch kunnen werken met levensmiddelen. En dat betekent voor u een hele zorg minder. Onze adviseurs zorgen ervoor dat u zicht krijgt op alle wettelijke eisen en dat u aan al deze eisen voldoet. Ook geven zij vakkundig advies en kunnen zij u helpen met het beheer en de registratie.

Concreet kunt u bij ons onder andere terecht voor:

  • Voedselveiligheidsinspecties inclusief advies. Bij goede resultaten kunt u het keurmerk voedselveiligheid verdienen. Wanneer u dit keurmerk behaalt, komt u onder verminderd toezicht te staan bij de NVWA.
  • Consultancy voor bijvoorbeeld het invoeren of onderhouden van een kwaliteitssysteem. En voor vraagstukken over het verlengen van de houdbaarheid van zelfbereide producten, allergenenbeheer of etikettering.
  • Training op het gebied van HACCP, voedselveiligheid en allergenenbeheer. Zowel klassikaal als via e-learning.
  • Monstername en analyse.
  • Ondersteuning in het geval van een vermeende voedselvergiftiging.
  • Diverse hulpmiddelen om de registratieplicht te verlichten.

Interesse? Neem contact op

Heeft u interesse in de mogelijkheden van advies of ondersteuning in voedselveiligheid voor uw bedrijf? Klik dan op de blauwe contactbutton, vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Tijdens de ZwembadBranchedag op dinsdag 8 oktober 2019, is een expert van Bureau de Wit aanwezig op de beursstand van C-mark (nr. 1.22) voor al uw vragen over HACCP en voedselveiligheid.

Actueel

13 januari 2020

Wij zijn per direct op zoek naar:

6 nieuwe collega's (in Deventer en door heel Nederland) in diverse functie's. Wie komt ons team versterken?

Lees verder

 

undefined 

 

 

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan