Klaar voor de toekomst met certificering nieuwe BRL6010

Geplaatst op 8 maart 2022

Op 8 december is Eurofins C-mark gecertificeerd volgens de nieuwe richtlijn BRL6010:2018. De eerste certificeringsaudit van KIWA volgens deze nieuwe norm verliep succesvol. Daarmee voldoet C-mark aan hogere kwaliteitseisen én wettelijke verplichtingen. De BRL6010 is namelijk een wettelijk verplichte certificering voor adviesbureaus die risicoanalyses uitvoeren en beheersplannen opstellen voor legionellapreventie in drinkwaterinstallaties. Prioritaire instellingen zijn verplicht om voor een BRL6010-gecertificeerd adviesbureau te kiezen bij het opstellen van hun legionella-risicoanalyse en beheersplan. Alle adviesbureaus moeten nu voldoen aan de nieuwe, strengere eisen om gecertificeerd te zijn en legionella-risicoanalyses en beheersplannen te mogen uitvoeren. Ook C-mark. Zo voldoet u als klant automatisch aan de nieuwste wetgeving.

Om te voldoen aan de nieuwe, strengere kwaliteitseisen, heeft C-mark het kwaliteitshandboek, alle werkwijzen en procedures waar nodig aangepast aan de nieuwe BRL6010:2018. Interne protocollen zijn hier en daar aangescherpt, bijvoorbeeld op het gebied van kalibratie van thermometers, interne opleidingen en kwaliteitscontroles en offertes.

Mondelinge toelichting op het beheersplan

Verder kunnen klanten nu kiezen voor een ‘opleveringstraining’ bij een beheersplan. Thijs Brekelmans, manager advies bij C-mark: “Onze adviseur licht het beheersplan dan mondeling toe. Dat gebeurde in de praktijk al langere tijd. Zo weet de verantwoordelijke op locatie wat er van hem of haar wordt verwacht en vergroten we samen de kans op correct, succesvol en effectief legionellabeheer op locatie. De klant heeft de keuze uit een toelichting op locatie of via een digitaal communicatieplatform, zoals Teams.”

Beheersplan: nieuwe vorm & stijl

Ook de vorm van de risicoanalyse en het beheersplan is aangepast aan de eisen uit de BRL6010: 2018. “De beheersplannen en risicoanalyses van C-mark volgen hierdoor vanaf nu altijd de voorgeschreven eenduidige structuur, volgorde en inhoud. Daarnaast zien onze risicoanalyse en beheersplannen er nu nét even anders uit. Eurofins C-mark heeft namelijk ook een nieuwe huisstijl”, vertelt Brekelmans.

Legionellapreventie op het hoogste niveau

Met de certificering conform BRL6010:2018 is C-mark klaar voor de toekomst en zijn de risicoanalyse en het beheersplan kwalitatief nóg beter en toegankelijker voor u als klant. Onze adviseur die de werkzaamheden uitvoert, beschikt met het diploma ‘legionellapreventie-adviseur’ van CITO aantoonbaar over de juiste expertise en ervaring. Brekelmans: “We zijn bewezen klaar voor de toekomst, om onze klanten te ondersteunen bij legionellapreventie op het allerhoogste niveau!”

Meer weten?

Wilt u een risicoanalyse laten uitvoeren? Of uw legionellabeheersplan updaten? Neem dan contact met ons op via c-mark@ftbnl.eurofins.com of 088-831 05 00, of klik op: