Record aantal Nederlanders loopt legionellabesmetting op

Geplaatst op dinsdag 4 september 2018

Een recordaantal van 561 Nederlanders hebben vorig jaar een legionellabesmetting opgelopen. Van hen zijn er 31 overleden, maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend. In 2016 waren dat er nog 454, waarvan er 20 overleden. 

Bron: www.rivm.nl 

Mogelijke oorzaak van de toename?

De toename hangt mogelijk samen met de verandering van het klimaat. Door het warme weer worden zogeheten koeltorens in gebouwen, ideale plekken voor de legionellabacterie, intensiever gebruikt. Het RIVM zegt dat er meer onderzoek nodig is om de oorzaken goed vast te stellen.

Wat is legionella?

Legionella pneumophila is een bacterie die de veteranenziekte of legionellagriep veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie inademen. Dit kan via waterdruppels, die ontstaan bij bijvoorbeeld een douche of sproei-installatie. Ziekteverschijnselen variëren van een lichte griep tot een longontsteking. Voor mensen met een lage weerstand kunnen de gevolgen van de ziekte dodelijk zijn. 

Legionellabeheer 

Wilt u meer weten over legionellapreventie en -beheer in gebouwen en wat wij daarin voor u kunnen betekenen? Kijk dan voor meer informatie bij:

Of neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs:

 

Terug naar overzicht

 

 

 

 

 

undefined

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan