Update IT storing

Geplaatst op zaterdag 8 juni 2019

Beste relatie,

Op zondag 2 juni jl. heeft het Eurofins IT Security team een vorm van Ransomware gedetecteerd in ons IT-systeem wat een wereldwijde storing heeft veroorzaakt bij alle Eurofins laboratoria en locaties, waaronder C-mark. Onze IT security experts hebben onmiddellijk actie ondernomen om de impact te beperken en hebben daarbij voor de zekerheid alle systemen offline gehaald om deze op veiligheid te screenen. Dit heeft echter tot gevolg dat sinds zondag 2 juni onze systemen momenteel niet tot beperkt werken. Wij betreuren ten zeerste de effecten die dit heeft op uw organisatie. Er is op dit moment geen reden om aan te nemen dat er een derde partij toegang heeft gekregen tot onze data of op een andere manier misbruik heeft kunnen maken van onze data.

Huidige status

Er wordt momenteel met man en macht gewerkt om onze systemen weer online te krijgen. Per locatie zijn individuele acties geïdentificeerd om u alsnog te kunnen bedienen of u te helpen een alternatief te vinden voor dit moment. Daar waar mogelijk wordt op sommige locaties momenteel handmatig gewerkt om alsnog resultaten te leveren. Een aantal locaties in de wereld zijn weer opgestart. We verwachten dat deze overmacht situatie ook komende week nog zal aanhouden. Wij zullen dinsdag 11 juni een nieuwe status hier op de website vermelden.

Ons bankrekeningnummer is NIET veranderd

Als resultaat van de Ransomeware attack heeft C-mark niet haar bankrekeningnummer veranderd. Er zijn geluiden opgevangen dat er e-mails of brieven in omloop zijn van fraudeurs met deze boodschap. Indien u dit verneemt, neemt u dan a.u.b. contact met ons op via het volgende nummer: 088-831 05 00.

Wij verontschuldigen ons nogmaals voor het ongemak en heeft u vragen schroom niet ons te bellen!

Met vriendelijke groet,

C-mark

Terug naar overzicht
Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op 088 - 831 05 00
Vraag direct online advies aan